Tuinstoelen van wicker vlechtwerk.

Uit de Bol collectie met terras meubilair ziet u op deze pagina een aantal voorbeelden van de stoelen die geschikt zijn om in de tuin te gebruiken.

Gevlochten stoelen voor in de tuin. 

Tegenwoordig worden de tuinstoelen vaak met vierkante vormen gemaakt, plat kunststof draad wordt hierbij vaak gebruikt om de aluminium frames te omvlechten. 

Het gebruikte draad op deze weerbestendige tuinstoelen is meestal van polyurethaan, soms wordt polyethyleen ook gebruikt voor de goedkopere wicker tuinsets en tuinstoelen.

Tuinstoel met overkapping.Op de afbeelding hier rechts ziet u een klassieke strandstoel uit ons tuinmeubelen assortiment. 

Deze gevlochten strandstoelen hebben een huif waardoor je heel comfortabel uit de wind kunt gaan zitten. 

Natuurlijk zijn deze strandstoelen ook goed te gebruiken als tuinstoel, daar worden ze nog meer voor gebruikt dan voor op het strand.

Vroeger werden de gevlochten tuinstoelen gemaakt van natuurlijke materialen zoals riet en rotan. 

Die tuinstoelen van natuurlijk materiaal hadden geen lange levensduur. Tegenwoordig wordt bijna al het gevlochten tuinmeubilair gemaakt van weerbestendige kunststof draad.

Wicker vlechtwerk voor terras en tuinmeubelen wordt vaak als een plat lint vervaardigd. Lees meer over de verschillende soorten kunststof en de kwaliteiten van wicker vlechtwerk.

Tuinstoelen van hout.

Houten tuinstoelen hebben nogal wat onderhoud nodig. Een uitzondering hierop zijn de tuinstoelen die zijn gemaakt van steigerhout. Je kunt zelfs heel gemakkelijk zelf stoelen van steigerhout maken.

Hardhouten tuinstoelen worden steeds minder gebruikt.
Hardhouten tuinmeubelen worden nog steeds vaak gemaakt van hout wat niet FSC goedgekeurd is. 

Veel mensen hebben daar bezwaar tegen maar het grootste bezwaar van hardhouten tuinmeubelen is zowel het onderhoud. 

Wanneer je een teakhouten stoel niet onderhoudt dan is deze na een half jaar al grijs geworden.

Houten tuinstoel onderhoud.

Producten waarmee je houten tuinmeubelen weer kunt opknappen.Grijs geworden houten tuinstoelen kun je weer mooi krijgen met een speciale hout ontgrijzing middel. 

De meeste producten waarmee je het grijze hout weer mooi kunt maken kun je eenvoudig met een kwast aanbrengen. 

Daarna moet dit product goed in de tuinmeubelen trekken waarna je de houten stoelen en banken weer kunt beschermen met hout olie of was.

Het schoonmaken van houten tuinstoelen moet je altijd in de lengterichting van de houtnerf doen. 

Gebruik geen harde borstels of staalwol op het hout omdat dit de houtstructuur van de tuinmeubelen kan beschadigen.

Meestal zijn houten tuinstoelen niet gelakt maar voorzien van olie waarmee het hout geÔmpregneerd is. 

Olie laat geen laag achter zoals lak doet.
Een nadeel van geolied hout is dat je het regelmatig weer opnieuw moet in oliŽn.
Dat gaat het snelste wanneer je de olie op een sponsje doet.

Wanneer je een keer te laat bent geweest met het behandelen van hardhouten tuinstoelen dan zul je eerst een ontgrijzing middel moeten gebruiken de voordat je weer olie op de tuinstoel aanbrengt.

Plastic tuinstoelen schoonmaken.

Behalve de voor de hand liggende groene zeep en water zijn er ook speciale producten voor het schoonmaken van plastic tuinmeubelen in de handel. Die producten zijn speciaal bedoeld voor ernstig vervuilde plastic tuinmeubelen.

Vooral witte plastic tuinstoelen en tuintafels van wit plastic zijn gevoelig voor vervuiling.
Na een aantal jaren is het plastic enigszins poreus geworden door de inwerking van UV straling. 

In deze poreuze oppervlakte van de tuinmeubelen gaat het vuil vastzitten.
Wanneer de tuinmeubelen al heel erg oud zijn dan is het soms niet meer de moeite waard om voor een tientje speciale reiniging producten te kopen.

Wanneer het plastic van de tuinmeubelen al gekrast is of ernstig verweerd door het jarenlange gebruik in de tuin dan kunt u in een noodgeval ook proberen om het plastic schoon te maken met een schuursponsje of met een heel fijne staalwol. 

Bedenk wel dat dit een allerlaatste redmiddel is, vooral op kunststof tuinmeubelen waarbij het oppervlak nog glad en onbeschadigd is zal een schuurspons of staalwol meer kwaad dan goed doen.

Klapstoelen voor in de tuin staan vaak wat minder stevig op de stoelpoten dan stoelen die je niet kunt inklappen. Vooral regisseurstoelen zijn berucht om de instabiliteit wanneer deze tuinstoelen op een ongelijk oppervlakte staan.

Probeer tuinstoelen altijd op een gelijke ondergrond te plaatsen.
Dit komt de levensduur van de tuinstoel ten goede. 

Ook voor een groter gemak heeft men vaak in de tuin een zitgedeelte met tegels belegd.
Door houten tuinmeubelen en tuinstoelen op een droge ondergrond zoals een tegelvloer te plaatsen verleng je de levensduur van de tuinstoel en tuinbank aanzienlijk.

Optrekkend vocht vanuit de bodem veroorzaakt binnen de kortste tijd lelijke vlekken op de stoelpoten van tuinstoelen. Ook daarom moet je houten tuinstoelen eigenlijk altijd op een droge ondergrond plaatsen.

Lounge fauteuils.

Dit soort tuinstoelen wordt vaak in combinatie met tuinbanken van hetzelfde materiaal gebruikt.

Tuinstoelen gemaakt van plat wicker vlechtwerk, soms zijn de kussens die bij deze wicker tuinmeubelen worden ook weerbestendig. 

Meestal verdient het echter aanbeveling de kussens van tuinstoelen 's avonds binnen op te bergen.

Moderne vierkante tuinstoel van wicker vlechtwerk.

Hierboven ziet u een antraciet grijze lounge fauteuil van kunststof wicker vlechtwerk. 

Deze royale tuinstoel heeft een dik kussen op de zitting en twee losse kussens in de rugleuning.

Hieronder een tuinstoel in dezelfde stijl maar met een iets hogere rugleuning. Deze gevlochten tuinstoel heeft rode kussens van weerbestendig materiaal.

Lounge tuinstoel met rode kussens, wicker vlechtwerk van kunststof.

Stoelen voor buiten.

Deze tuinstoelen komen uit onze collectie met horeca terras meubilair. Het zijn stapelbare stoelen die ideaal zijn om te gebruiken op een horeca terras maar ook voor in de tuin bij u thuis zijn de perfecte stoelen. Omdat ze door ons geschikt bevonden zijn om te gebruiken in de horeca zijn ze extra sterk.

Oranje kunststof tuinstoel, stapelbare stoel van plastic.

Dit soort kunststof tuinstoelen is in een veelvoud van modellen verkrijgbaar. In tegenstelling tot de goedkope terras en tuinstoeltjes die je wel eens in de aanbieding bij tuincentra een kopen voor een tientje een veel steviger model. 

Bij deze tuinstoelen heeft het kunststof kuipje stoelpoten van aluminium die stevig in de kunststof kuip van de stoel zijn gestoken. 

Hierdoor zijn deze kunststof tuinstoelen een stuk stabieler dan stoelen met plastic stoelpoten.

Boz tuinstoel plastic.

Kunststof tuinstoelen worden ook vaak in de horeca gebruikt. 

Deze stoelen van kunststof zijn uitermate goed geschikt om te gebruiken in een kantine en cafetaria, zowel binnen als buiten op het terras.

Tuinstoelen van kunststof.

Stapelbare tuinstoel van kunststof.

Stapelbare kunststof tuinstoelen, eigenlijk zijn het terrasstoelen maar ze zijn prima te gebruiken in de tuin op een terrasje.

Stapelbare kunststof stoelen zijn extra goedkoop, er zit bijna geen werk in fabricage en de gebruikte kunststof soorten van deze tuinstoelen zijn ook voordelig.

Witte kunststof tuinstoel.

Meestal is hetzelfde model verkrijgbaar in meerdere kleuren kunststof. Meestal echt men ertoe om stoelen in dezelfde kleur te bestellen. 

Vaak is het heel leuk om meerdere kleuren met elkaar te combineren. 

Als je tuinstoelen in verschillende kleuren hebt staan dan fleurt dat de tuin meteen op. 

Heel opvallend zijn de transparante tuinstoelen.

Tuinstoel groen kunststof.

Kijk in de Bol webwinkel voor het complete assortiment met tuinstoelen.