Overdekte schommelbank van steigerhout en pallets.

Doe het zelf bouwtekening voor een steigerhouten schommel.

Bouwtekening voor een shingles dak van pallets.

Maak het shingles dak boven de schommel met in korte stukken gezaagde planken van pallets.

Bouwtekening voor een steigerhout schommel met overkapping van pallethout. Deze constructie bestaat voor een groot gedeelte uit steigerhout behalve de staanders onder het dak. Voor de verticale steunen heb je dikkere balken nodig. Zoek op de sloop naar oude balken, het is niet nodig om daar nieuw hout voor te kopen. De rest kan prima van nieuw steigerhout worden gemaakt, al staat het ook heel leuk om shingles als dakpannetjes te gebruiken. Die houten dakpannen kun je prima van pallethout maken, de plankjes zijn wat smaller en dunner dan het steigerhout wat je bij de bouwmarkten kunt kopen.

Maak een steigerhout schommel met overkapping van pallethout. Doe het zelf bouwtekeningen. Gebruik gerecyclede planken van steigers en pallets.

Bouwtekening voor een houten schommel met dak.

Klus veilig.

Belangrijk: Zorg ervoor dat de constructie stevig verankerd staat.

De staande balken kun je het beste in beton vastzetten zoals op de bouwtekening. Kijk hier voor de complete bouwbeschrijving in het Engels.

Tip: Armleuningen van tuinbanken kun je prima van oude skateboards of snowboards maken. In plaats van steigerhout kun je voor de meeste onderdelen ook ander hout gebruiken. Met gerecyclede planken en afvalhout kun je deze bouwtekening heel goedkoop uitvoeren. Hierbij passen de loungebanken van steigerhout.

Meer modellen van schommels om zelf te maken.

Takken als bouwmateriaal voor tuinmeubelen, een schommel met baldakijn.

Boomstammen en takken als structuur voor deze overdekte schommel.

Meer schommel varianten.

Schommelbank kopen bij Bol.com